Activiteiten

Activiteiten Tanzania Missie 2022

Klik hier voor de info rondom de activiteiten in onze missie in Tanzania in 2022.

Project Regionaal Gastenhuis

Op 14 oktober 2018 hebben wij na meer dan 5 jaar bouwen met grote hulp van de lokale bevolking ons nieuwe regionaal gastenhuis ingeweidt.

Andere initiatieven
Een nieuw anesthesieapparaat helpt de 'Expert-Teams' enorm en aan iedereen bedankt die ons hierbij heeft ondersteund.

 

Eindelijk is de kleuterschool geregistreerd en kunnen de kinderen probleemloos spelen. Daarnaast staat de middelbare school in Misuna bekend als een van de beste scholen van Tanzania.

 

 

Project Ambulance Diagwa

Onlangs is er door middel van ontvangen giften een ambulance aangeschaft voor Diagwa. dit hulpmiddel bied wederom heel veel mogelijkheden voor de lokale bevolking.

 

 

Project maaltijden schoolkinderen Waama

eten-schoolkinderen.jpg   

 

 

Project boeken en opknappen school Malollo

   

 

 

Activiteiten in Tanzania

In 1985 zijn vijf Nederlandse zusters van de H. Carolus Borromeus een kleine missiepost gestart in Mtinko, Tanzania. Inmiddels is deze missiepost uitgegroeid tot een volwassen organisatie. Door de jaren heen zijn een ziekenhuis met 100 bedden, een kleuterschool, een klooster in Mtinko (waar Tanzaniaanse zusters worden opgeleid om het werk voort te zetten) gerealiseerd.

 

Ook geven de Tanzaniaanse zusters onderwijs op enkele basisscholen in de omgeving. Een kleine polikliniek in Diagwa staat nog in haar kinderschoenen, deze doet al veel goed werk maar er  moet nog veel verbeterd en aangevuld worden.

 

Er is een Form5 kostschool in Misuna, vergelijkbaar met onze HAVO, en een kleine polikliniek in Waama waar ook nog heel veel aangevuld en verbeterd kan worden. Alle poliklinieken bestrijken zo'n 1500 km2 in de omtrek. 

 

Het gebrek aan water zorgt voor heel veel ellende en de zusters hebben dan ook veel tijd en geld gestoken in het slaan van waterputten, zodat goed drinkwater voorhanden is. Kortweg, de zusters leveren onbaatzuchtige hulp op het gebied van zorg en onderwijs.

Deze website wil gebruik maken van cookies.